وي با اشاره به روابط پايدار و تاريخي ميان ايران و لبنان خاطرنشان کرد: لبنان از جمله کشورهاي هدف گردشگري ما بوده و بسط و گسترش مناسبات گردشگري دو کشور، بيشک منجر به توسعه روابط فرهنگي و اقتصادي خواهد شد.
برزين گفت: حضور ايران در نمايشگاه بيروت در چارچوب ارتقاي سطح همکاري دوجانبه ميان دو کشور در زمينههاي مختلف بوده و با توجه اينکه ما با لبنان داراي روابط ديرينه بر اساس منافع مشترک هستيم، از هرگونه پيشنهادي براي توسعه گردشگري ميان طرفين استقبال ميکنيم.
رييس ستاد تبليغات و نمايشگاهها، روابط ايران و لبنان را مبتني بر مواضع مشترک و اشتراکات اعتقادي، اقتصادي، جغرافيايي و تاريخي دانست و گفت: با توجه به اين اشتراکات، ايران براي اعراب يک بازار مهم محسوب شده و بايد شرايطي به وجود آيد تا زمينههاي حضور جهانگردان عرب در ايران بيش از گذشته فراهم شود.
ايلي ماروني، وزير گردشگري لبنان نيز با تشريح اهداف برگزاري نمايشگاه گردشگري بيروت گفت: اين نمايشگاه به عنوان فرصتي مناسب براي ارائه و به نمايش گذاشتن آخرين محصولات گردشگري و مقاصد جديد گردشگري جهاني و منطقهاي قلمداد ميشود.
وزير گردشگري لبنان هم چنين براي سفر به ايران و انعقاد تفاهمنامه براي توسعه مناسبات گردشگري اعلام آمادگي کرد. در اين ديدار هديهاي از صنايع دستي ايران به رسم يادبود از سوي رييس ستاد تبليغات و نمايشگاهها به وزيرگردشگري و رييس شوراي گردشگري اعراب اهدا شد.
بر اساس اين خبر همچنين محمدرضا شيباني، سفير ايران در لبنان نيز از غرفه کشورمان بازديد و در خصوص توسعه مناسبات گردشگري ايران با لبنان نکاتي را يادآور شد و از تلاشهاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي حضور در نمايشگاه لبنان تقدير کرد.
در ديگر ملاقاتهايي که دستاندرکاران غرفه ايران با بازديدکنندگان حرفهاي نمايشگاه بيروت داشتند، توافقنامههايي را در خصوص مبادلات گردشگري به خصوص گردشگري سلامت انجام دادند. غرفه ايران در نمايشگاه بيروت به مساحت 64 متر مربع با مشارکت کانون جهانگردي و اتومبيلراني، دو آژانس مسافرتي و نمايندگي ايران اير و غرفه اطلاعرساني گردشگري که به توزيع اقلام تبليغاتي اختصاص دارد، کار خود را آغاز کرده و استقبال از چايخانه سنتي و پذيرايي بازديدکنندگان با سوغات ايراني، جلوه زيبايي را در نمايشگاه لبنان به وجود آورده است.
صنعت گردشگري يکي از بخشهاي مهم و فعال اقتصاد لبنان و منابع درآمد دولت و مردم اين کشور بوده و بر اساس آمارهاي رسمي سالانه حدود يک ميليون و 500 هزار گردشگر از طريق فرودگاه بينالمللي بيروت وارد لبنان ميشوند. اين صنعت ساليانه حدود 2 ميليارد و 500 ميليون دلار براي لبنان درآمد به همراه دارد. دستاندرکاران گردشگري لبنان اميدوارند با اتخاذ تمهيدات خاص از جمله توسعه نمايشگاه لبنان در سال جاري بالغ بر 2 ميليون گردشگر را جذب اين کشور کنند./100
انتهای پیام/